TRIPLES  
malček (2-3 leta) in starš

POUČUJETA: DOMINIKA KACIN in MAJA KALAFATIĆ

KOMU JE PROGRAM NAMENJEN:
Triples je namenjen malčkom med 2-3 letom starosti, mamicam, očkom pa tudi drznim babicam in dedkom.

PLESNA IMPROVIZACIJA ZA OTROKE IN STARŠE
Ta format je ustvarjen z željo po združevanju in povezovanju, ponuja možnost,da se otrok in starš skupaj udeležujeta dejavnosti.

PEDAGOGINJI O PLESNI URICI:Bisernice - balet
V prvem trimesečju bo poudarek na povečanju senzibilnosti, ki vodi v boljše občutenje in spoznavanje sebe in otroka. Preko prepoznavanja lastnih (in otrokovih) potreb in napetosti, ter spoznavanju enostavnih načinov vstopanja v sproščenost, razumevanje pomena dihanja in vzpostavljanje stika z otrokom na več ravneh: skozi nežno in lahkotno gibanje, spontano izražanje, kobacanje, valjanje, fizični dotik in prosti ples.

Po prvem trimesečju se senzibilnost, sproščenost in povazanost otroka in starša z nove perspektive usidra in sta pripravljena presedlati iz igre v paru na zahtevnejše izzive dela v paru s fokusom na skupinski dinamiki.

V ta del spadajo vaje za ozaveščanje telesa ter najrazličnejše igre po prostoru, sklop vaj, ki povežejo skupino ter na osnovni ravni ogrejejo telo.

Nadaljevali bomo z vajami za zaupanje ( skozi igro pridobivamo medsebojno zaupanje). Naučili se bomo določenih prijemov in gibanja po prostoru v dvoje. Na koncu bomo vse naučeno uporabili v prosti plesni improvizaciji, si drznili eksperimentirati in poizkusiti vse nore obrnjene položaje, različne skokce in obrate.

Namen vadbe je globja povezanost staršev in otrok, večja sproščenost in umirjenost obeh, ter spoznavanje orodij, ki jih starši lahko uporabljamo v stresnem vsakdanjiku in nam lahko olajšajo komunikacijo z otrokom, prinašajo večji mir, boljši dnevni ritem, pa tudi razumevanje potrebe po pozornosti in kako jo zadovoljevati – kako bit resnično prisotni tu in zdaj zase in za otroka