studio za sodobni ples in jogo

BALET

 

POUČUJE: NATAŠA ŽIVKOVIĆ

 

 

KOMU JE PROGRAM NAMENJEN:

Zaželeno je osnovno plesno predznanje, dobrodošli pa so tudi začetniki/začetnice, ki so sposobni hitro osvojiti osnovne baletne korake. Program še posebej priporočamo vsem mladim plesalcem, saj s poznavanjem osnov in redno vadbo baleta veliko pripomorejo h kvaliteti svojega plesnega izraza in tehnike ne glede na zvrst, ki jo sicer plešejo.

 

 

OPIS:

Začnemo z ogrevalnimi vajami, ki vključujejo elemente iz joge in floorbara, preko katerih telo ogrejemo, raztegnemo, predihamo in pripravimo na vaje ob drogu. Vaje ob drogu so enostavne kratke kombinacije baletnih gibov, s katerimi urimo stabilnost, prožnost in postavitev telesa ter liričnost in gracioznost baletne tehnike.

Na sredini, ki je naslednja faza klasa, smo brez opore droga in pojavljajo se taisti plesni elementi, ki se tokrat razširijo v prostor: diagonale z obrati in skoki ter kratke baletne kompozicije.

Klas zaključimo z raztegovanjem telesa in umirjanjem.

 

 

PEDAGOGINJA O SVOJEM CLASSU:

 

Skozi baletne vaje bomo telo postavili v pravilno telesno držo, razvijali in krepili bomo notranje mišice, v same vaje bomo vključevali pravilno dihanje. Poudarjali bomo plesnost in muzikalnost.

 

Seznanili se bomo z osnovami floorbarra in pilatesa, ki pripomoreta k boljši ozaveščenosti telesa pri klasičnem baletu. Baletne vaje bodo po obsegu in zahtevnosti primerne glede na skupino.

PRIJAVA