studio za sodobni ples in jogo

BALET

 

POUČUJE: KRISTINA ALEKSOVA

 

 

KOMU JE PROGRAM NAMENJEN:

Zaželeno je osnovno plesno predznanje, dobrodošli pa so tudi začetniki/začetnice, ki so sposobni hitro osvojiti osnovne baletne korake. Program še posebej priporočamo vsem mladim plesalcem, saj s poznavanjem osnov in redno vadbo baleta veliko pripomorejo h kvaliteti svojega plesnega izraza in tehnike ne glede na zvrst, ki jo sicer plešejo.

 

 

OPIS:

Baletni trening je namenjen tako ljubiteljem baleta, z nekaj baletnega predznanja, kakor tudi profesionalnim plesalcem, ki želijo  izpopolniti baletno tehniko.

 

Klas običajno začnemo z ozaveščanjem telesa v prostoru ter funkcionalnimi vajami, ki nas ogrejejo. Nadaljujemo z vajami pri drogu, s poudarkoma na jačanju stopal in urjenju motorike, ter urjenju plesnega spomina. Vaje na sredini so namenjene jačanju stabilnosti in postopnem vpeljevanju kompleksnejših baletnih kombinacij, ki pa vedno sledijo tempu in pripravljenosti tečajnic in tečajnikov.

 

V baletni uri uporabljamo znanje in spretnosti sodobnih ved o plesu, od joge do tehnik sproščanja, ki so namenjene čim večji funkcionalnosti telesa in ne toliko baletni estetiki, zato je klas primeren za tiste, ki želijo skozi baletno tehniko izkusiti vadbo, ki spodbuja celotno telo.

 

 

 

 

PEDAGOGINJA O SVOJI PLESNI URI:

 

Skozi baletne vaje bomo telo postavili v pravilno telesno držo, razvijali in krepili bomo notranje mišice, v same vaje bomo vključevali pravilno dihanje. Poudarjali bomo plesnost in muzikalnost.

 

Seznanili se bomo z osnovami floorbarra in pilatesa, ki pripomoreta k boljši ozaveščenosti telesa pri klasičnem baletu. Baletne vaje bodo po obsegu in zahtevnosti primerne glede na skupino.

PRIJAVA

INDIVIDUALNA URA BALETA

 

Individualna ura baleta je namenjena tistim, ki se z baletno tehniko srečujejo prvič in se želijo pridružiti tečaju baleta. Na individualni uri bodo spoznali osnovne baletne pozicije in principe baletne tehnike, ter pripravljalne vaje, ki so potrebne za izvajanje baletnih treningov.

 

Individualne ure so namenjene tudi tistim, ki imajo baletno predznanje in želijo le-to poglobiti.