studio za sodobni ples in jogo

DOGODKI:

 

VALOVATI SHAKTI VALOVE

 za zdravje in harmonijo

 

SHAKTI DANCE® DELAVNICA - delavnica JOGE PLESA

s SARO AVTAR, ustanoviteljico SHAKTI DANCEa

 

17. - 18. 03. 2018 / 09.30 - 17.00

 

VALOVATI SHAKTI VALOVE - za zdravje in harmonijo

Shakti je oživljajoča življenska sila, ki prinaša vitalnost v vse!

Shakti nas oživlja skozi njene pranične valove in tokove, ki so lahko urejeni na veliko različnih načinov. Glede na to kako so ti valovi urejeni sta lahko naše zdravje in vitalnost v harmoniji... ali ne.

Ob uporabi »Jaape« ali ponovitev mantre in giba lahko ustvarimo harmonično formo in vzorec v Prana-Shakti, ki teče skozi naš sistem. Ko je Jaapa v geometrični poravnavi s simetrično formo, zavest Shive vznikne in prisotnost Biti prevlada...odpre nas svetemu.

Skupaj, kot skupina, bomo izkušali zelo prefinjene in svete tehnike, ki vzvalovijo Shakti Valove skozi dih, glas, mantro, fizično formo in geometrični gib - v tapiserijo zdravja in harmonije.

 

Več o praksi Shakti Dancea® lahko preberete tukaj.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku

 

Sara Avtar je ustanoviteljica in kreatorka Shakti Dancea®– joge plesa

Shakti Dance® je vzniknil iz njene vseživljenske inspiracije, ki ji jo daje ples in 30 letna praksa Kundalini joge. Sara Avtar je jogini, pevka, učiteljica trenerjev Shakti Dancea in Kundalini joge 1 & 2 stopnje in Sat nam Rasayan zdravilka.

Več o Sari Avtar lahko preberete tukaj.

 

Za vse, ki boste del SHAKTI DANCE izobraževanja v letu 2018/2019 (ali vas zanima kaj več), bo v soboto po delavnici možnost za pogovor in prijave. Prav tako bo delavnica  štela v del obveznih 30ur prakse Shakti Dancea znotraj izobraževanja. Vse zainteresirane prav posebaj vabimo na delavnico.

 

Lokacija: Plesni Studio  Intakt, Poljanska c. 59, 1000 Ljubljana, Slovenija

Prijava in info: intaktlj@gmail.com +386 41 203 527 (Nataša Siri Amrit)

 

Cena s popustom (s plačilom akontacije 50€) do 08.03.’2018:

190€ / (160€ - za učitelje_ice Shakti Dancea)

 

Cena po 08. 03. '18:

220€ / (190€ za učitelje_ice Shakti Dancea)

120€ (en dan) / (110€ en dan - za učitelje_ice Shakti Dancea)

 

Možno je naročilo vegi kosila s potrditvijo ob prijavi na mail (8€)

 

Plačilo:

PS Intakt, Tugomerjeva 12, 1000 Ljubljana,

s pripisom Sara Avtar

Naslov Banke: Abanka VIPA D.D., Slovenska 58, 1517 Ljubljana, Slovenija

IBAN: SI56 05100-8011025885

SWIFT BIC: ABANSI2X

 

 

Srčno vabljeni!

SAT NAM

Nataša Siri Amrit in Dunia

 

Joga plesa & Likovno izražanje / Shakti Dance & Art

 

Telo riše, črta pleše

 

14. 04. 2018 / 9.30 - 17.30

 

 

Vseskozi našo zgodovino daje umetnost človeškemu duhu prostor, da se izrazi. Glasba, ples, petje, likovno izražanje in joga so izmed vseh čudovitih orodij izražanja ena najmočnejših kombinacij utelešenosti in globoke meditacije, ki jih človek uporablja že tisočletja. Medtem ko telo riše (in črta pleše), odpremo prostor neslutenim odgovorom, srečanju s samim sabo in izmenjavi z drugimi - skozi ustvarjalnost. To je meditacija v gibanju in mirovanju, je umetnost življenja.

 

Delavnico vodita umetnici in izkušeni  mentorici na področju plesa, joge in likovnega izraza Nataša Tovirac in Jasmina Ferček.

 

Shakti Dance - joga plesa je v svojem bistvu praksa, ki skozi ples kultivira svoboden, organski in ustvrajalen izraz naše Biti. Nežno prebuja, osvobaja telo in um blokad, sprošča stres - in nas odpira k bolj čuječemu, ljubečemu, umirjenemu in prebujenemu toku življenja. Spoznali bomo princip spirale, naravni tok Prane v vseh SHAKTI fazah, motive risanja s telesom v toku z intuicijo in v odnosu do drugega izmenjevali poti navdiha tudi skozi risbo. Ustvarjali bomo ob glasbi in v meditativni tišini. »Duša se zrcali in izraža v našem plesu, ko smo sami v najbolj intimnem stiku s svojim Bitjem, ki nas vodi«.“ ~ Sara Avtar

 

Kreativno izražanje skozi risbo, sliko ali glinen izdelek bo dopolnjevalo plesno - jogijsko prakso. Potovali bomo varno in počasi. Podobam bomo dovolili, da vzniknejo. Črti bomo dovolili, da se izriše. Prisluhnili jim bomo in bili hvaležni zanje. Dovolili bomo, da nam črta pripoveduje, da spregovori o nas in tako morda  spoznali še kak neodkrit delček sebe. Skozi risbo pa se ne bomo pogovarjali le s samim sabo, temveč se izrazili tudi navzven, se povezovali in si izmenjevali. Tako bo naš izraz most med notranjimi odkritji in svetom, ki nas obdaja.

 

Delavnica je namenjena vsem ljubiteljem joge, plesa, likovnega izražanja, vsem ustvarjalcem kreativnih prostorov, ki delate v izobraževalnih poklicih ali poklicih pomoči in posameznikom, ki si želite globje izkušnje art & joge.

Jogijsko, plesno ali likovno predznaje ni potrebno.

 

S seboj prinesite: jogijsko podlogo, odejico za toplo sproščanje, predpasnik, brisačko ali krpico, manjšo beležko in pisalo. Oblečeni bodite v udobna oblačila. Na delavnici bo poskrbljeno za risarski pribor.

 

Lokacija/ Location: Plesni Studio  Intakt, Poljanska c. 59, 1000 Ljubljana, Slovenija

Prijava in info / Registration and info: intaktlj@gmail.com +386 41 203 527 (Nataša Siri Amrit),

Cena s popustom: do 06.04.’18 / Reduced price before 06.04.'18: 60 €

Cena: po 06.04.‘18 / Payment after 06.04.'18: 75 €

S plačilom akontacije 20 € do 06.04.’18 na spodnji račun si zagotovite mesto v skupini in ceno s popustom

 

Plačilo/ Payment:

PS Intakt, Tugomerjeva 12, 1000 Ljubljana,

s pripisom Art&Shakti Dance / with note Art&Shakti dance

Naslov Banke/ Bank adress: Abanka VIPA D.D., Slovenska 58, 1517 Ljubljana, Slovenija

IBAN: SI56 05100-8011025885

SWIFT BIC: ABANSI2X

 

SRČNO VABLJENI / WARMLY WELCOME!

Nataša in Jasmina

 

 

O umetnicah/mentoricah:

 

Nataša Tovirac je programska in umetniška vodja Plesnega Studia Intakt, koreografinja, plesalka, plesna pedagoginja in učiteljica joge. Ples in poučevanje sodobnega plesa je njena življenska in poklicna pot. Sodobni ples je študirala na Vlaamse Dansacademie v Bruggu (Belgija), diplomirala na Slovenski Akademiji za ples ter se izpopolnjevala na številnih plesnih seminarjih doma in v tujini.

Pridobila je naziv mednarodno certificirane učiteljice Shakti Dancea® - joge plesa in Kundalini joge. Zadnjih 10 let se poleg plesa posveča jogijski praksi, ki jo poučuje doma in v tujini.

Je ustvarjalka z lastno poetiko, pleše, koreografira in sodeluje z umentiki, pedagogi in jogijskimi učitelji na različnih področjih. Umetnost plesa povezuje z jogo in raziskuje kot neskončen in univerzalen medij komunikacije. Srčno verjame v širino in moč ustvarjalnega potenciala skozi ples, zato že 25 let kreira ustvarjalne plesne delavnice za otroke, mladostnike, odrasle in osebe s posebnimi potrebami. Od leta 2002 je učiteljica sodobnega plesa na SVŠGL-Umetniški gimnaziji za sodobni ples. Za izredne dosežke na področju plesa je prejela nagrado JSKD RS, plaketo »Mete Vidmar«.

(Nataša Siri Amrit)

 

Jasmina Ferček je trenutno magistrska študentka Pomoči z umetnostjo na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, kjer raziskuje možnosti, ki jih ponujajo umetnostne prakse na področju psihosocialne pomoči in izobraževanja. Iz oblikovanja tekstilj in oblačil je magistrirala na NTF na Oddelku za tekstilno oblikovanje ter se dodatno izobraževala na Desing School Kolding na Danskem.

Dvajset let že deluje na področju tekstilnega oblikovanja in umetnosti. Je članica mednarodno priznane avtorske skupine Oloop, ki je aktivna na različnih področjih vizualnega ustvarjanja - od produktnega oblikovanja, oblikovanja prostorskih postavitev in tekstilne umetnosti, obenem pa vodi delavnice ter povezuje oblikovanje z družbeno angažiranimi vsebinami.

V participatornih oblikovno-umetniških projektih odpira prostor različnim ciljnim publikam in ranljivim skupinam. Pri tem umetniško ustvarjanje ni več osredotočeno le na izdelek ali rezultat, temveč je uporabljeno kot kreativno orodje za krepitev posameznika, skupin in skupnosti.

www.oloopdesign.com