studio za sodobni ples in jogo

DOMINIKA KACIN

Dominika Kacin se je od 7. leta ukvarjala s športno ritmično gimnastiko, 12 let kot vrhunska športnica, potem pa jo je pot zanesla v sodobni ples. Kot profesionalna plesalka sodobnega plesa je od leta 1993 sodelovala z mnogimi slovenskimi koreografi (Sinjo Ožbolt, Matjažem Faričem, Iztokom Kovačem, Ksenijo Hribar…) v plesnih in gledaliških predstavah Plesnega Teatra Ljubljana, SNG Drama, Mestnega gledališča Ljubljana, Slovenskega mladinskega gledališča…

 

V zadnjih 15ih letih se bolj posveča terapevtskemu delu, saj se je izobraževala v Švici in drugod po Evropi in pridobila mednarodno diplomo ter naziv shiatsu in shin-tai terapevtka. Srečanje z japonskim učiteljem Akinobu Kishijem in njegovim načinom bodyworka imenovanega Seiki  je najbolj vplival na njeno delo in razumevanje življenja. Bistvo seikija je odkrivanje spontanosti in lastnega gibanja, lastnega potenciala, ter enosti uma in telesa.

 

Svoje izkušnje in razumevanje prenaša tudi v delo z otroki, kjer skozi gibanje in ples otroci lahko izrazijo sami sebe, svojo kreativnost in se povezujejo z drugimi in svetom okrog sebe.