DELAVNICA KUNDALINI JOGE in GONG KOPEL
(PETEK - 1 x MESEČNO od 19.00 do 21.30 ure)


INTAKT - Kundalini joga + Gong kopel

KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA:
Kundalini joga in gong kopel skupaj sta izjemno doživetje. Vsaka delavnica ima svojo namero in fokus. Udeleženci si radi namenijo tovrstno sprostitev, ki ji na kratko rečemo tudi KUNDALINI KOPEL, ker se domov vračajo sproščeni in nasmejani po napornem tednu. Izredna in izpolnjujoča izkušnja nas napolni z novo energijo in prečisti staro. Dobrodošli  vsi, ki si želijo okrepiti telo in duha in teden zaključiti v milini sprostitve z odličnima učiteljema.


KUNDALINI JOGA:

V Kundalini jogi se določen program vaj imenuje KRIJA. Vsaka krija ima svoj namen in lahko deluje za stimulacijo in krepitev kakšnega organa (jetra, srce...), sistema (endokrinega, živčnega...), skupine mišec ter energije in energetskih komponent (prana, apana, čakre, aura...). Krija lahko vsebuje od ene do dvajset ali celo več vaj. Običajen čas izvajanja vaje je od 1 do 3 minute. Izkušeni učenci lahko delajo vajo do 11 minut in več. Pozitivni učinki vadb Kundalini joge so zelo individualni. Odvisni so od vaših fizioloških lastnosti, natančnosti in rednosti vadbe.


GONGI:
Gongi vplivajo na vse tri temeljne nivoje človeka: na njegovo fizično, čustveno in duhovno telo. Splošni učinek gongov je stanje večje sproščenosti. Na fizično telo zvoki gonga vplivajo tako, da zvok Om prežame celo telo in previbrira vse celice. Zaradi tega celice pridobijo večji potencial resonance, kar ugodno vpliva na zdravje.
Na čustveno telo gongi vplivajo tako, da odpravljajo čustvene bolečine, strahove in blokade. Namesto tega povečujejo odprtost srca, radost, mir, ustvarjalnost, odpuščanje in sprejemanje drugih.
Pojavijo se lahko globoke duhovne izkušnje, npr. dvig kundalini energije, občutje duhovne povezanosti celotnega stvarstva, vstopamo lahko v stanja, ki jih doživimo kot različne stopnje "praznine". Zvoki gongov omogočajo prehajanje iz negativnih miselnih vzorcev na bolj uravnovešene, zaradi česar so možna nova, sveža, okrepljena spoznanja in dvig zavedanja.


www.drustvo-kundalini.si