studio za sodobni ples in jogo

NATAŠA TOVIRAC
programski in umetniški vodja PS Intakt

Programska in umetniška vodja Plesnega Studia Intakt, koreografinja, plesalka, plesna pedagoginja in učiteljica joge.

 

Ples in poučevanje sodobnega plesa  je njena življenska in poklicna pot. Sodobni  ples je študirala na Vlaamse Dansacademie v Bruggu (Belgija),  diplomirala na Slovenski Akademiji za ples ter se izpopolnjevala na številnih plesnih seminarjih, ki so jih vodili mednarodno uveljavljeni pedagogi (med drugimi Meg Stuart, Mark Tompkins, Nigel Charnock, Jordi Cortes Molina, Pavel Štorek).

Pridobila je naziv mednarodno certificirane učiteljice Shakti Dancea®-joge plesa in Kundalini joge. Pri svojem delu uporablja znanje Tuina masaže in TKM.

 

Je avtorica 13 avtorskih predstav v katerih razvije lastno poetiko, pleše in koreografira v sodobnih plesnih predstavah, kjer sodeluje s priznanimi umentiki.Umetnost plesa raziskuje kot neskončen  in univerzalen medij komunikacije.

Srčno verjame v širino in moč ustvarjalnega potenciala skozi ples, zato dela z otroki, mladostniki, in z odraslimi. Posebno zadovoljstvo in znanje pa ji prinaša delo z odraslimi z motnjo v duševnem razvoju v društvu Barka, kjer 15. leto vodi gibalno delavnico. Od l.2002 je učiteljica sodobnega plesa na SVŠGL-Umetniški gimnaziji za sodobni ples. V letih 2012 -2014 je državna selektorica za ples na povabilo JSKD, ki ustvarja izbran program za državni festival otroške plesne ustvarjalnosti PIKA MIGA v Velenju in festival plesne ustvarjalnosti mladih ŽIVA.

 

Za izredne dosežke na področju plesa je prejela nagrado JSKD RS, plaketo »Mete Vidmar« 2011.

 

Več v koreografskem imeniku...