studio za sodobni ples in jogo

SHAKTI DANCE - Joga plesa

 

POUČUJE: NATAŠA TOVIRAC - SIRI AMRIT

 

Certificirana učiteljica Shakti Dancea® - Joge plesa

 

 

Napovedujemo: SHAKTI DANCE UČITELJSKI TEČAJ 1. STOPNJE - 220 urni program, SEPTEMBER 2018 - MAJ 2019

 

 

KOMU JE SHAKTI DANCE NAMENJEN:

Shakti dance ali joga plesa je primerna za vsakogar, tako za ženske kot moške. V sebi imamo tako ženske kot moški to čudovito polarnost ženskega in moškega principa, ki ves čas išče ravnotežje.

Sam princip vadbe Shakti Dancea nežno prebuja ženski princip v nas. Odpira sočnost telesnih tokov, mehkost gibanja, sproščeno prisotnost, našo ognjenost in strast do življenja, srčnost in lahkotnost v izzivih življenja. Vse to je naša Shakti energija, tisti del naše narave, ki pripada Materi naravi in s katero se je sodobni človek pozabil zlivati.

Shakti Dance prinaša notranjo revitalizacijo in prebuja ustvrajlani potencial, ki nas osvobaja starih vzorcev. Če si želite prebuditi več igrivosti, notranje lepote in zaupanja v življenje je joga plesa vadba za vas. Ker je Shakti Dance ozaveščena, uravnotežena, energetska in meditativna jogiska vadba plesa je zelo odprta, prilagodljiva in usmerjena v naše lastne zmogljivosti.

 

OPIS:

Shakti Dance® je Joga plesa, oblika zavestnega in predanega plesa v katerem se prpletajo različni plesni stili, gibi in ritmi kot jogijsko orodje podprto z dihom, fokusom in energetskim tokom. Je originalna metodična Jogijska vadba, ki jo je ustvarila Sara Avtar Olivier iz Velike Britanije.

Sestavljen je iz kombinacije 8 faz, ki vsebujejo implementirano notranjost Jogiske Filozofije in prakse Kundalini Joge, kot jo je učil Jogi Bhajan. Prepleta dih, gib in čuječnost, ki širi našo zavest in nas skozi ples zliva z našo esenco Biti.

Sistematičen pristop vadbe Shakti Dancea prebuja in uteleša organske principe harmoničnega gibanja, ki ustvarja harmoničen pretok Prane v našem umu in telesu. Zato lahko prebuja »Ustvarjalen Shakti tok«, ki daje občutek svežine, prebujenosti in izpolnjenosti.

 

V Formi je Shakti Dance® harmoničen tok Asan v gibanju (Shakti raztezanje), Ritmično Dihanje, Energetske Plesne Vaje (kratke plesne fraze v prostoru ), Prosti ples in plesna improvizacija, Sprostitev,  Meditacija v gibanju na glasbo (Celestialna Comunikacija & Mantrična Koreografija) in Meditacija v mirovanju.

 

V Esenci je Shakti Dance® praksa, ki skozi ples kultivira  svoboden, organski in ustvrajalen izraz naše Biti. Nežno masira, osvobaja telo in um blokad, sprošča stres  - in nas odpira k bolj čuječem, ljubečem umirjenem in prebujenem toku življenja.

»Duša se zrcali in izraža v našem plesu, ko smo sami v najbolj intimnem stiku s svojim Bitjem, ki nas vodi«.“ ~ Sara Avtar

 

 

PEDAGOGINJA O SHAKTI DANCE VADBI:

Rodila sem se kot duša, ki mora plesati, da bi se spoznala, učila, veselila in intuitivno razumela izkušnje v življenju. Sedaj vem, da sem se od nekdaj v svoji naravi s plesom peljala v meditacijo. Zato mi je kot plesalki, koreografinji in učiteljici plesa Shakti Dance toliko bolj presenetljivo odprl nova obzorja. Shakti Dance je joga plesa, ki pri urah navdihne in nagovori našo najglobjo esenco v trenutku, nagovori čutenje, sprejemanje in spoštovanje sebe, odpira nove poti in s tem celi ter širi krila energiji na naši resnični poti skozi življenje.

 

Jogijsko ali plesno predznanje ni potrebno.

Za vadbo potrebujete: podlogo in odejo za toplo sprostitev.

 

 

 

 

 

 

SARA AVTAR - UTEMELJITELJICA SHAKTI DANCEA®.

Ta praksa je vzniknila iz njene vseživljenske inspiracije, ki ji jo daje ples in trideset letna praksa Kundalini joge. Sara Avtar je jogini, pevka, učiteljica trenerjev Shakti Dancea in Kundalini joge 1 & 2 stopnje in Sat nam Rasayan zdravilka.

 

KAKO POTEKA SHAKTI DANCE VADBA?

Sistem ima metodičen potek vadbe ki se nadgrajuje skozi 8 faz, ki jih lahko najdemo kjerkoli na svetu obiščemo klas Shakti Dancea®. Razlikuje se le po kvaliteti in toku kreativnih vzgibov, ki jih ponudi učitelj_ica vadbe. Te faze, značilne za Shakti Dance®, so energetska kombinacija, ki spodbuja »kreativen Shakti tok« v umirjeno in čuječe jogijsko stanje Enosti.

 

 

 

FAZE, KI POTUJEJO SKOZI KLAS POIMENUJEMO:

1. UGLASITEV

 

2. SHAKTI RAZTEZANJE

Ritmične sedeče raztezne vaje v tekočem gibanju v koordinaciji z gibom nežno  odpira in globoko sprošča telo, sprosti stres in. Ta faza je zelo meditativna, prizemljena in neguje naš ljubeč odnos do telesa – pripelje nas v telo, ogreje mišice in poveča fleksibilnost. Povečamo tok prana –shakti skozi energetske kanale (nadije).

 

3. VAJE STOJE

Z njimi polnimo Magnetno Polje v repetitativnem zaporedju gibov, ki omogoča ponovno uravnoteženje 5 elementov in dviga vitalni potencial praničnega telesa.  V tej ritmični fazi uporabljamo različne plesne stile in mantrično glasbo, ki vibrira in harmonizira naše EM polje.

 

4. PROSTI PLES

Spontana meditacija v plesu in gibu. Vstopamo v polje toka kjer ne obstaja »prav« ali »narobe«. Ples postane notranji izraz najglobjega v nas, kar nas v resnici vodi in ispolnjuje.

 

5. SPROSTITEV

Ležimo v Shavasani (leže na hrbtu), počivamo in se umirjamo. V tem času se harmonizirajo in umestijo v telo, um in duh razične kvalitete spodbud v energiji. Dokončno lahko spustimo napetosti.

 

6. CELESTIALNA KOMUNIKACIJA

Mantra sinhronizirana z meditativnimi gibi nas popelje v Meditacijo z gibi.

 

7. MEDITACIJA V MIROVANJU

Prostor napolnimo s svojo prisonostjo v mirovanju (Shakti se zlije v Shivo), da užijemo polnost praz(nič)nosti. To je priložnost za kopanje v regenerativnem brezmejnem prostoru iz Izvira.

 

8. ZAPIRANJE

Preprosto petje mantre v kombinaciji z gibi (mudrami), da uravnotežimo naš notranji svet z zunanjim. Ustvarimo zaščitno aurično polje okoli posameznika.

 

KAJ JE JOGA PLESA?

Joga pomeni združitev. Združitev neomejene zavesti z omejeno, višjega jaza z našim egom, združitev tistega, kar je neminljivo znotraj nas z minljivim. Ko izvajamo jogo, vnašamo zavest, pozornost v jogijske asane. Pri jogi plesa pa zavest vnašamo v ples. Plešemo s pozornostjo na dihu, na gibanju telesa in postanemo eno s svojim lastnim kreativnim izrazom, ki prihaja globoko iz naše notranjosti.

 

KDO JE SHAKTI?

Shakti je energija, moč, prana, gibanje, ples, glasba, vse, kar nas oživlja in s čimer se izražamo. Predstavlja ženski princip božanstva, medtem ko Shiva predstavlja moški princip. Indijski bog Shiva sedi v meditaciji in osredotočeno opazuje Shakti, kako pleše in se veseli življenja. V Shakti dance-u ples prežamemo z zavestjo Shive, z umirjeno pozornostjo in začutimo, da smo v resnici mi sami ta zavest. Zavest, ki se izraža skozi življenje, skozi smeh, veselje, ples in glasbo. Kot je Shiva zavest v mirovanju je Shakti zavest v gibanju, tako kot je Shiva plesalec je Shakti ples.

 

Intervju s stvariteljico Shakti Dancea Saro Avtar - produkcija PS Intakt:

 

 

- Predstavitveni video delavnice s Saro Avtar v PS Intakt

- www.shaktidanceacademy.com

PRIJAVA