Špela Repar - INTAKTŠPELA REPAR

Prvič se je z njim srečala pri 5 letih, resneje pa se je z baletom začela ukvarjati pri 12 letih, ko se je vpisala na nižjo baletno šolo v Ljubljani. Šolanje je nadaljevala na Srednji baletni šoli, kjer je tudi maturirala. Po končani srednji baletni šoli je uspešno zaključila Višjo baletno šolo - pedagoško smer. Redno se udeležuje plesnih delavnic in predavanj na področju plesne pedagogike.

Klasični balet že nekaj let poučuje v Glasbeni šoli v Kočevju, Glasbeni šoli Vrhnika, Glasbeni šoli Logatec in v Kulturnem društvu teater Grosuplje. Na Umetniški gimnaziji za sodobni ples poučuje sodobne plesalce. Leta 2006 je s svojima učenkama sodelovala na mednarodnem projektu mladih ustvarjalcev v Rechlinghausnu. Sodelovala je v plesnih predstavah in projektih z Vojkom Vidmarjem, Henrika Neubauerja, Vlasta Dedoviča in v dobrodelnem plesnem projektu Katje Vidmar.

Znanje različnih plesnih tehnik je pridobila na delavnicah Edija Dežmana, Snježane Premuš, Milana Tomasika, Kristine Pojbič Champagne, Freda Lasserja, Kjare Starič, Moravie Naranije... Srečanje s Klein tehniko Johanne Hegenscheidt pa je nanjo naredilo še posebno velik vtis. V svojem načinu dela in poučevanja združuje klasični in sodobni gib v povezavi z dihanjem. Njen klas temelji na zavedanju posameznih delov telesa. Baletni gib poskuša približati sodobnim plesalcem in tistim, ki bi se z baletnim gibom radi srečali ali obudili že znano gibanje.