Kreativna plesna delavnica

ŠE EN SOLO

od ideje do izvedbe

z Igorjem Sviderskim

Nedelja, 26. 11. 2023 od 17.00 -20.00

Ustvarjalna plesno-gibalna delavnica je namenjena plesnim ustvarjalcem in gibalcem z različnim plesnim predznanjem, ki želijo razviti svoje solo plesno delo ali koreografsko kompozicijo.

Osnovna usmeritev: Udeleženci se bodo osredotočili na ključna vprašanja, kot so kdaj in zakaj ustvariti solo plesno delo. Metoda vodene plesne improvizacije bo predstavljena kot orodje, skupaj z uporabo tehnik za ustvarjanje koreografske kompozicije.

Ključne teme in aktivnosti: Delavnica bo zajemala različne vidike raziskovanja, analiziranja in postavljanja gibalnih motivov, ki jih bodo udeleženci z upoštevanjem izbrane vsebinske teme postavili v koreografski okvir.

Povezava s tekmovanjem OPUS 1: Ustvarjena plesna miniaturna dela bodo sledila tematski zasnovi, določeni s strani državnega tekmovanja mladih ustvarjalcev OPUS 1 za sezono 2023/24, s predpisanima temama Biti žival in Karkoli. Udeleženci imajo tudi možnost izbire lastne teme.

Cilj in rezultat delavnice: Udeleženci bodo prejeli orodja in znanje, potrebno za ustvarjanje lastnih solo plesnih del. Delavnica spodbuja raziskovanje kreativnih možnosti v plesu ter omogoča razvoj lastnega plesnega izraza v povezavi z bogatenjem koreografskega znanja.

Igor Sviderski, plesalec, koreograf in pedagog, ustvarja že več kot 30 let v polju sodobnega plesa doma in v tujini, tudi v PS Intakt. Kot plesalec je bil uspešen v več solo uprizoritvah, je prepoznavno ime v sodobni plesni umetnosti. Aktivno združuje plesno kariero s pedagoškim delom v Sloveniji in Avstriji. Svoje delo opisuje kot poslanstvo in privilegij ter pravi: “Vse izkušnje, tako dobre kot slabe, so odtehtale dneve ustvarjanja in trdega dela v studiu.
Če se danes vprašam: ŠE EN SOLO? Je odgovor: DA«.

Lokacija:
Plesni Studio Intakt
Poljanska cesta 59
1000 Ljubljana

Cena delavnice:
40 €
20 € za udeleženke_ce opus1 2023 in člane_ice PS Intakt

Prijavaje obvezna:
intaktlj@gmail.com
Število mest je omejeno.
Priporočamo čimprejšnjo prijavo.

Info:
intaktlj@gmail.com
041 203 527

Toplo vabljeni!