Rojena 30.03.1992. V šolskem letu 1996/97 je kot štiriletna deklica začela s prvimi plesnimi koraki na Oddelku za sodobni ples Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani.

Že kot majhna deklica je veliko prispevala k uspehu Oddelka. Kot plesalka pomembnejših vlog in samostojnih plesnih miniatur je sodelovala na letnih javnih predstavah v KD Španski borci. V večini teh predstav  je plesala vidne vloge, potrditev njenih plesnih sposobnosti pa je bila glavna vloga Jelke, v plesni predstavi »Moj dežnik je lahko balon«, v šol.l. 2001-2002. Šolske koreografije in svoje lastne plesne miniature je predstavljala na nastopih  širom Slovenije. Nastopala je na različnih plesnih festivalih, kot so Pika Miga, festival plesne ustvarjalnosti mladih  Živa, Transgeneracije, Flota, itd. V šolskem letu 2003/2004 je uspešno zaključila program plesa na Konservatoriju za glasbo in balet in vsa leta šolanja  imela veliko priložnosti razvijati svojo kreativnost na tem področju. Potrditev njene ustvarjalne žilice so uspehi na mednarodnem tekmovanju mladih plesnih ustvarjalcev Opus-1.

Nagrade:

– Jubilejna Srebrna značka Mete Vidmar 2011
– Plaketa Aleksandar Izrailovski na 17. Festivalu koreografskih miniaturBeograd (Srbija) za miniaturo/ odlomek iz The Daddy Project
– Opus 1 – najboljša miniatura po izboru generacijske žirije v kategoriji C
– Nagrada Ksenije Hribar za perspektivne mlade plesalke (Društvo za sodobni ples Slovenija)
– 1. mesto – festival MUZITE, Sozopol Bolgarija 2013

Kot soustvarjalka in izvajalka sodeluje tudi že v profesionalnih projektih (Mesnica 2010, The Daddy Project 2011, Dan potem 2012). Vse tri predstave so v medijih in med plesno publiko prejele veliko pohval, nagrad in pozitivne kritike.

Več v koreografskem imeniku…