NATAŠA TOVIRAC

Programska in umetniška vodja

POUČUJE

Koreografinja, plesalka, plesna pedagoginja in učiteljica joge.

Ples in poučevanje sodobnega plesa  je njena življenjska in poklicna pot. Sodobni  ples je študirala na Vlaamse Dansacademie v Bruggu (Belgija),  diplomirala na Slovenski Akademiji za ples ter se izpopolnjevala na številnih plesnih seminarjih doma in v tujini. Najbolj so jo zaznamovali mednarodno uveljavljeni koreografi in učitelji Meg Stuart, Mark Tompkins, Eča Dvornik, Nigel Charnock, Jordi Cortes Molina, Pavel Štorek, Sara Avtar in Sadhana Singh.

Od l.1992 v PS Intakt poučuje sodobni ples in ga umetniško ter programsko vodi skupaj z ekipo plesnih pedagogov.

V letih 2011-2013 pridobi naziv mednarodno certificirane učiteljice Shakti Dance® – joge plesa in Kundalini joge. Pri svojem delu uporablja znanje Tuina masaže in TKM.

Je avtorica 13 avtorskih predstav v katerih razvije lastno poetiko, pleše in koreografira v sodobnih plesnih predstavah, kjer sodeluje s priznanimi umentiki. Umetnost plesa raziskuje kot neskončen  in univerzalen medij komunikacije.

Srčno verjame v širino in moč ustvarjalnega potenciala skozi ples, ki ga zadnjih 10 let združuje z jogo in meditacijo. Poučuje doma in v tujini.
Vodi mednarodna izobraževanja na področju Shakti Dance® – joge plesa in kundalini joge.

Posebno zadovoljstvo in znanje ji prinaša delo z odraslimi z motnjo v duševnem razvoju v društvu Barka, kjer 20. leto vodi gibalno delavnico.

Od l.2002 je učiteljica sodobnega plesa na SVŠGL-Umetniški gimnaziji za sodobni ples.

Za izredne dosežke na področju plesa l. 20011  prejme nagrado JSKD RS – plaketo »Mete Vidmar«.
Leta 2015 pa skupinsko nagrado Ksenije Hribar Društva za sodobni ples Slovenije, za uspešno pedagoško delo kolektiva plesnih pedagogov SVŠGUGL.

Več v koreografskem imeniku…