Sabina Schwenner je plesalka, pedagoginja in koreografinja. Plesno pot je začela v Glasbeni šoli Marjana Kozine Novo mesto, na oddelku za balet. Leta 1992 je bila ustanovna članica Plesnega društva Terpsihora, kjer je kot avtorica in mentorica skupaj z reprezentativno skupino ustvarila več miniatur in celovečernih plesnih predstav.

Kot plesalka je na področju uprizoritvenih umetnostih sodelovala z različnimi avtorji: Bara Kolenc, Petra Pikalo, Sinja Ožbolt, Dušan Teropšič, Borut Bučinel, Ivan Peternelj, Ksenija Hribar, Neven Korda, Uroš Potočnik idr. Leta 2011 je v Gledališču Glej ustvarila uspešen avtorski prvenec Mesnica.

Delo območne selektorice za ples je v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti opravljala v letih 1999 – 2011. V letih od 2007 do 2015 je poučevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, na oddelku za sodobni ples. Kot pedagoginja in mentorica redno deluje v Plesnem studiu Intakt, Plesnem Epicentru ter Akademiji Montessori. Od aprila 2016 deluje tudi kot zunanja ocenjevalka na maturi za predmet sodobni ples na SVŠGUGL v Ljubljani.

Je mentorica številnim nagrajenim koreografskim miniaturam, sodelovala je v nagrajenih predstavah in kratkih filmih in leta 2012 prejela listino Mete Vidmar za ustvarjalne dosežke na področju sodobnega plesa.

Zaključuje študij na AMEU, Akademija za ples v Ljubljani