Festival Bobri 2023

Sobota 1. APRILA 2023 ob 11.00

NE, TO NI ŠALA!

Festival Bobri 2023 in Plesni Studio Intakt vabita vse željne sodelovanja, da se nam pridružite v enkratnem plesnem dejanju – PLESNI INTERVENCIJI.

Vabljeni otroci od 4+ in njihovi starši/skrbniki, mladostniki in najstniki.

Plesno predznanje ni potrebno, vse plesne naloge in gibe se lahko naučite z ogledom tega videa ali/in branju zapisa, ki ga dobite ob prijavi.

Predvsem pa, le brez skrbi, če si vsega ne zapomnite, luštno bo, ustvarjalno in zabavno!
Na dogodku bo ekipa Plesnega Studia Intakt, ki vas bo vodila in usmerjala.

Na dogodek (ne glede na to, ali se boste udeležili celote ali samo določenega dela) se je treba vnaprej prijaviti, in sicer na e-naslov: info.bobri@mladinsko-gl.si.

Več informacij o dogodku

Dogodek je povezan s koncertom skupine Pantaloons in bobrovo zabavo.

Dogodek poteka v organizaciji Festivala Bobri 2023 in PS Intakt.

Kaj je plesna intervencija?

Intervencija: dejanje, poseg, s katerim se vpliva na potek česa / poseg(anje)

Kdaj bi kar tako ritensko hodili po mestu, vijugali z ljudmi v dolgih kolonah, ali kar tako plesali po Prešernovem trgu?

Plesna intervencija je dogodek, ki spreminja naše običajno dojemanje (javnega) prostora. Prostor, ki smo si ga izbrali, v vnaprej določenem času naselimo z gibanjem/plesom, ter tako spremenimo njegovo vsakdanjo uporabo, oz. izkušnjo tega prostora. Zase, pa tudi za mimoidoče.

V prostoru lahko z gibom tudi kaj posebnega izpostavimo ali prikličemo (npr. spomin na preteklost, izpostavimo obliko prostora, arhitekturne posebnosti…).

Toplo vabljeni!

Festival Bobri in PS Intakt