Kreativna plesna delavnica

ŠE EN SOLO? - od ideje do izvedbe

Sobota, 12. 11. 2022 od 11.00 - 14.00

z Igorjem Sviderskim

Ustvariti solo gibalno kreacijo? Kdaj? Zakaj? Kako?

Odgovore na zastavljena vprašanja bomo odgibali s spoznavanjem metode plesne improvizacije na temi prostor, čas. Osredotočili se bomo na vzpostavitev gibalne zasnove solo plesne miniature. Izbor načinov in elementov in vsebina bo odvisna od vsakega udeleženca_ke delavnice glede na njegovo, njeno idejno zasnovo sola ali temo, ki bo razpisana za Opus 1. 

Delavnica je lahko tako predpriprava za ustvarjanje plesne miniature za plesno tekmovanje OPUS 1, ki ga vsako leto organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.

Vabljeni vsi, ki se z ustvarjanjem solo plesne miniature srečujete prvič in vsi plesni ustvarjalci, ki ste že ustvarjali plesne sole in si želite raziskovati nove vzpodbude za bogatenje ustvarjalnega potenciala, pridobivanje novih znanj in veščin v kreativnem vzdušju in sproščenem druženju.

Igor Sviderski

je plesalec, koreograf in plesni pedagog, v PS Intakt poučuje že več kot 15 let, ki je v svoji dolgoletni ustvarjalnosti uprizoril kar nekaj solo uprizoritev. Že vse od leta 1989 je na področju sodobne plesne umetnosti vidno ime, ki aktivno kariero plesalca uspešno združuje s pedagoškim delom doma in v tujini. Svoje delo opisuje kot poslanstvo in privilegij: »Vse izkušnje, preizpraševanja in rezultati, do katerih sem se dokopal na poti do končne uprizoritve, so odtehtali vse dneve in tedne ustvarjanja v studiu.
Če danes vprašam samega sebe: ŠE EN SOLO? Odgovor je: DA«.

Lokacija:
Plesni Studio Intakt, Poljanska c. 59,
1000 Ljubljana, Slovenija

Cena delavnice:
30 €
Za člane Plesnega Studia Intakt
je delavnica brezplačna

Obvezna prijava:
intaktlj@gmail.com

Število mest je omejeno, priporočamo
čimprejšnjo prijavo.

Kontakt in info:
intaktlj@gmail.com
igor.sviderski@gmail.com
041 23 527