Vabljeni na plesno delavnico z Benedyktom Królom

(dobitnik produkcijske nagrade OPUS 1 2022 - Intakt, JSKD)

NAPOR - LAHKOTNOST - TOK

26.03. 2023 / 17.00 -20.00 / Plesni Studio Intakt

Na delavnici bomo raziskali tehniko tal in nekatere elemente mehke akrobatike, da bomo lahko z lahkoto spreminjali nivoje, krepili telo ter uporabljali našo vzdržljivost in notranjo moč za izvajanje zahtevnejših plesnih fraz pri visoki hitrosti.

Delavnica se začne s pripravo v udobnem tempu in se razvije v vedno bolj dinamične naloge, ki nam omogočajo, da varno preidemo v močna fizična zaporedja. Na koncu bomo imeli čas za umirjanje in krog izmenjave izkušnje. Med delavnico je 15 minut odmora.

Cilj delavnice je najti lahkotnost pri spreminjanju ravni med plesom po prostoru in raziskati nekaj idej za delo z gibalnim materialom z uporabo naše pozornosti in domišljije.

Raven delavnice je srednja do napredna in je naslovljena mladim in odraslim plesalcem (14+).

Benedykt Król je plesalec, koreograf in mladi plesni ustvarjalec. Leta 2022 je diplomiral iz plesa na plesnem oddelku Akademije za glasbo Karol Szymanowski in dve leti študiral tudi na Akademiji za gledališko umetnost v Krakovu (2017 do 2019).

Kot plesalec je sodeloval s Katarzyno Kania (Reformulation excercises, 2022), Omarjem Karabulutom (Low states, 2022), Anno Mikuła (Bright Future, 2021), Jacekom Łumińskim (Wrócę tu po swoje serce, 2020), Adriano Świątek in Sylwio Hefczyńsko – Lewandowska (Exodus. Uobecnienie w dialogu, 2019).

Njegov solo, Vigilance, je na 13. mednarodnem tekmovanju mladih plesnih ustvarjalcev Opus 1 v Celju prejel nagrado za najboljši koncept in mu prinesel produkcijsko nagrado za novo uprizoritev v Ljubljani.

Premiera sola bo 8. aprila 2023, v Plesnem Forumu Celje, v okviru mednarodnega tekmovanja OPUS 1 2023.

Prispevek (plačilo ob prihodu):
– 20 €
– 15 € – udeleženci_ke OPUS1 2023 in člani PS Intakt

Lokacija: Plesni Studio Intakt

Obvezna prijava: intaktlj@gmail.com

Toplo vabljeni!