Kundalini joga delavnica s Sadhana Singhom - online

PLES, TEŽNOST in TOK GIBANJA

sreda 28. 10. 2020 / 17.00 – 20.00

plesna delavnica z Jerco Rožnik Novak

Plesna delavnica se osredotoča na plesalčevo povezanost s tlemi v vertikali in horizontali. Uporabljali bomo preposte gibalne sekvence in vaje, pri katerih se bomo osredotočili na dihanje, zavedanje in funkcionalnost telesa in giba, kar nam bo omogočilo, da se spustimo na tla, gibamo po tleh in se dvignemo nazaj v vertikalo kar se da učinkovito in z najmanj napora. Poudarek je na užitku v gibanju ter na precizni postavitvi in rabi telesa. Razvijali bomo daljšo koreografijo za preplesavanje in jo nadgradili z lastnim gibom plesalcev.

Jerca Rožnik Novak je leta 2011 zaključila Umetniško gimnazijo v Ljubljani – smer sodobni ples. 2019 je na akademiji sodobnega plesa Anton Bruckner Privatuniversität v Linzu v Avstriji zaključila z magistrskim študijem plesne pedagogike. Pred prihodom v Linz je bila del projekta »The Daddy Project«. 2016 je v produkciji Plesnega Teatra Ljubljana kot plesni prvenec skupaj z Leonom Maričem ustvarila predstavo »Hweōl… v vrtincu časa«. Leta 2020 je skupaj z Johannesom Randolfom, v produkciji Plesnega Teatra Ljubljana, ustvarila predstavo z naslovom »2GETHER/AL(L)ONE«.

Sodelovala je s koreografinjami in koreografi kot so Willi Dorner, Rose Breuss, Gisela Elisa Heredia, Anna Gulyás, Maria Koliopoulou, Matjaž Farič, Johannes Wieland, Enya Belak Gupta, Vita Osojnik, Damian Alberti Cortes, Editta Braun. Plesala je v produkciji ”L’Italiana in Algeri“ za Tiroler Festspiele Erl. Trenutno sodeljuje s SILK Fluegge in pleše v novi solo kreaciji z naslovom »7 easy tricks to manipulate your pees in 40 minutes«.

Lokacija:
Plesni Studio Intakt, Poljanska c. 59,
1000 Ljubljana, Slovenija

Prijava in info / registration and info:
intaktlj@gmail.com – 00386 41 203 527
(Nataša Siri Amrit)

Cena:
20 €
za člane PS Intakt 15 €