Spontano gibanje

Je kot metoda nastalo skozi večletno raziskovanje različnih gibalnih in terapevtskih pristopov, ki se ukvarjajo s povezanostjo uma in telesa. Bistvo metode je ustvarjanje pogojev za aktivacijo naravne inteligence našega telesa – samoporavnave. To je edinstvena sposobnost živih bitij, s pomočjo katere lahko preko spontanega gibanja transformiramo vzorce stresa in travme.

Stres in travma sta posledica nedokončanega odziva uma in telesa v določeni situaciji ali ponavljajočih situacijah v preteklosti, kar ustvarja številne psihične in fizične težave, bolečine in bolezenska stanja. Stresni vzorci so zapisani v globokih plasteh mišic in tkiv, ki niso pod vplivom naše volje, temveč so odvisni od stanja našega avtonomnega živčnega sistema. Le-ta pogosto ostaja v enem od odzivov (fight/boj, flight/beg ali freeze/zamrznitev), vendar lahko skozi ustrezno prakso in terapijo, ponovno vzpostavimo njegovo harmonično delovanje. S tem se povrne tudi prostor in gibanje na celičnem, organskem in vibracijskem nivoju, kar aktivira lastno življenjsko silo in regenerativno funkcijo organizma.

Skozi telesne vaje in premikanje pozornosti, nas bo delavnica vpeljala v način, kako sprostiti stres in travmo preko večje občutljivosti, zavedanja in spontanosti. Prav tako ponuja orodja za prepoznavanje in transformacijo lastnih gibalnih in miselnih vzorcev. Spoštovanje notranjega gibanja, poglobljeno dihanje in ostajanje z občutki (sprejemanje le-teh), nam omogoča, da smo lahko vedno bolj zavestno prisotni v lastnem telesu. To nam prinaša večjo sproščenost, ter resničen stik s samim seboj, z naravo in sočlovekom.

Dominika Kacin

Deluje kot Shiatsu, Shin-tai in Seiki terapevtka, z lastno prakso že 25 let, ter vodi tudi gibalno-terapevtske delavnice. V mladosti je bila vrhunska športnica v ritmični gimnastiki, kasneje plesalka sodobnega plesa, potem pa jo je pot vodila v terapevtsko delo s telesom. Po zaključenem študiju in diplomi na International Shiatsu School (Kiental 1999), je nadaljevala s študijem Shin Tai-a s Saulom Goodmanom. Srečanje z japonskim mojstrom Akinobu Kishijem in njegovo metodo Seiki Soho leta 2010, jo je navdušilo in spodbudilo njeno nadaljnje raziskovanje odnosa med umom in telesom.

Lokacija:
Plesni Studio Intakt, Poljanska c. 59,
1000 Ljubljana, Slovenija

Prijava in info:
040 839 400
dominika.lk@gmail.com 
intaktlj@gmail.com 

Obvezna vnaprejšnja prijava.
Število mest je omejeno.
Priporočamo čimprejšnjo prijavo.

Cena delavnice:
50 €